15.11.2017 | Voorlichting VKO

Een nieuw en verbeterd VKO komt eraan!
In het Besparingsconvenant hebben we een afspraak gemaakt over het verbeteren van het verbruiksoverzicht (VKO) dat klanten met een slimme meter krijgen. Door het verbeteren van dat overzicht verwachten we dat Nederlandse huishoudens 10 PJ extra energie gaan besparen (zo’n 3% van hun gebruik). Daarmee voorkomen we een dure en risicovolle verplichting voor leveranciers, terwijl we wel een serieuze besparingsbijdrage tot stand brengen.

De afgelopen maanden heeft de werkgroep Energiebesparing hard gewerkt om samen met ECN een format te ontwikkelen voor de verbeterde versie van het VKO. Dat format is daarna getest met een onderzoek naar begrijpelijkheid en aantrekkelijkheid bij klanten van acht leveranciers. Uit de conclusies zal binnenkort een voorstel volgen voor het definitieve format voor het verbeterde VKO. Ook hebben we met het ministerie van EZ afspraken gemaakt over de aanpassing van wet- en regelgeving rond het VKO. Het nieuwe VKO gaat in per 1 april 2018.

Wij helpen u om er klaar voor te zijn
Energie-Nederland ondersteunt u graag in uw voorbereidingen om tijdig klaar te zijn voor het nieuwe VKO. We nodigen u van harte uit om op 15 november onze voorlichtingsbijeenkomst over het nieuwe VKO bij te wonen.

 

Inhoud programma
In een speciale bijeenkomst voor leveranciers presenteren wij de resultaten van het onderzoek en het definitieve format van het nieuwe VKO, zodat ook uw bedrijf deze verbeterde versie vanaf 1 april volgend jaar kan invoeren.

De leden van de werkgroep Energiebesparing zullen tevens uitgebreid de achtergronden en afspraken van het convenant toelichten.

We gaan in op de volgende onderwerpen die van belang zijn voor alle betrokken leveranciers:

  • Wat wordt van u als leverancier verwacht per 1 april 2018?
  • Wat staat er op het verbeterde VKO?
  • Welke regels gaat EZ hierbij veranderen?
  • Wat levert dit op voor klanten en voor leveranciers?

 

Vul ons aanmeldformulier in als u wilt deelnemen aan onze voorlichtingsbijeenkomst,

 


U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten