Medewerker PR (0,5 FTE)

Energie-Nederland is de vereniging voor ondernemers die onze samenleving van energie voorzien. Energie-Nederland is opgericht om de verbinding te maken tussen deze ondernemingen, de politiek en maatschappelijke organisaties. Door de kennis en daadkracht van onze leden te koppelen aan de politieke besluitvorming werken we aan een toekomstgericht energiebeleid voor een sterke energiesector. Energie-Nederland werkt aan een (internationaal) energiebeleid dat tegemoetkomt aan de prioriteiten en verwachtingen ten aanzien van zekerheid, betaalbaarheid en verduurzaming van onze energievoorziening.

Voor onze vereniging zijn wij op zoek naar een

Medewerker PR

Jij zet onze organisatie in de buitenwereld (pers en stakeholders) op de kaart. Jij bent erop gericht om binnen onze organisatie de aangrijpingspunten voor communicatie tijdig op het spoor te komen en in de buitenwereld de kansen voor profilering van Energie-Nederland beter te benutten.

Je werkt binnen een klein team aan een breed scala van werkzaamheden, met name:

  • het vormgeven van ons persbeleid;
  • het opbouwen en onderhouden van persoonlijke contacten met journalisten, voorlichters e.d.;
  • het bewerkstelligen van optredens van de voorzitter en medewerkers;
  • het schrijven en plaatsen van inhoud voor onze website;
  • het onderhouden van de sociale media;
  • het intern bevragen van medewerkers, etc.

Het werk is meer operationeel dan strategisch van aard.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in een communicatieteam dat verder bestaat uit een manager Public Affairs en een Verenigingsmanager. Dit team functioneert in een sterke verbinding met de voorzitter van de vereniging en met de programmamanagers.


Wie we zoeken
Voor deze functie zoeken wij een persoon met ruime ervaring in public relations, bij voorkeur binnen een maatschappelijke organisatie. Kennis van en ervaring in de energiesector is een must. Je bent proactief, vasthoudend en resultaatgericht. Signaleert kansen en onderneemt actie, bent een samenwerker, creatief denker, organisator, flexibel en weet anderen mee te krijgen.

Het gaat om een functie van ongeveer ½ fte voor een niet nader bepaalde, langdurige tijd, voorlopig op basis van inhuur. Mogelijk ontwikkelt de functie zich tot een vast dienstverband.

 

Interesse?
Aanvullende informatie kan worden opgevraagd via Debbie Groenendijk-Van Staayeren, T: 070-311 43 50.

Sollicitaties kunnen gericht worden aan:
Marcel Kooijman, interim-directeur Energie-Nederland
mkooijman@energie-nederland.nl
www.energie-nederland.nl


U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten