Interim-directeur

Marcel Kooijman

Ik ben aangesteld als interim-directeur van Energie-Nederland. Dit is vooral een interne functie: ik geef leiding aan het bureau. Ik heb ervaring met het leidinggeven binnen een brancheorganisatie en ook het thema duurzaamheid is mij bekend. Voorheen was ik jarenlang directeur van de brancheorganisatie van de groene onderwijsinstellingen, de AOC Raad. De AOC Raad houdt zich bezig met het ‘groener’ maken van de samenleving via het onderwijs.

Wat betreft het energievraagstuk ben ik een gemiddelde Nederlander, denk ik. Je probeert thuis zo zuinig mogelijk te doen en gloeilampen heb ik vervangen voor LED-lampen. Maar als ik het koud heb doe ik toch de verwarming een tandje hoger. Ik verwacht op het gebied van besparing dan ook het meest van innovatie en minder van gedragsverandering van mensen. Je moet kinderen eigenlijk al van jongs af bewust maken van energie en besparing, dan heb je geen gedrag meer om te hoeven veranderen. Ik heb gezien in mijn vorige functie hoe dat op de lange termijn zijn vruchten afwerpt.

Mijn taak bij Energie-Nederland is om het bureau nog beter te maken dan het al is. We hebben een prachtig kompas met 3 doelen om de energietransitie te versnellen. Alle leden hebben voor die doelen getekend. Wij moeten als bureau erin slagen om aan de leden duidelijk te maken wat onze meerwaarde is. Ik vind het erg belangrijk dat het bureau een dienstverlenende rol inneemt en de leden steunt om de doelen uit het kompas te halen. Het bureau bestaat uit een prettig en deskundig team. Ik ben hier graag!U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten