Programmamanager | Programma Duurzaam

Michiel Hellebrekers

We moeten met zijn allen duurzamer produceren en verbruiken. Dat is onvermijdelijk. Investeren in die verduurzaming kost nu veel geld, maar op termijn nemen Nederland en Europa daar echt een voorsprong in. Mijn rol is om samen met de leden de verduurzaming van de energiehuishouding te realiseren. Samen bepalen we onze standpunten en ontwikkelen we producten. En ik draag er aan bij dat Energie-Nederland de leden op dit onderwerp vertegenwoordigt bij overheden.

Bij het ministerie van Economische Zaken werkte ik aan energiedossiers en daarna ben ik consultant geweest voor Rotterdam Climate Initiative. Ik adviseerde over CO2-opslag. Ik ken dus zowel de kijk van de overheid als de kijk van de marktpartijen op duurzaamheid. Het is heel inspirerend om te werken voor een brancheorganisatie in energie, die duurzaamheid belangrijk vindt. Duurzaamheid is echt iets wat de leden willen, dat is heel bijzonder.

Energie-Nederland heeft een grote verandering doorgemaakt in de afgelopen tijd. We zijn nu een echte gesprekspartner geworden over de energietransitie. Nu is het zaak om een goede agenda te maken voor komend jaar en een duidelijk plan te hebben voor het programma. Daar zet ik me voor in!U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten